NOVI IZAZOV

Džošua dobio ponudu za borbu: Potpiši ugovor, stižem po tvoje pojaseve

Razgovarali o potencijalnom meču

Ruiz (lijevo): Uputio žestoku i direktnu poruku. Instagram

Avaz Sport

23.4.2019

Do sada najveće ime, uz Luisa Ortiza, isplivalo je na površinu kao potencijalni protivnik za WBA, WBO, IBF i IBO svjetskog prvaka Entonija Džošuu (Anthony Joshua) 1. juna u Medison skver gardenu. Radi se o top "contenderu" teške kategorije Endiju Ruizu (Andy), koji u profesionalnoj bokserskoj karijeri ima 32 pobjede i samo jedan jedini poraz.

Sam Ruiz je za američke medije potvrdio da bi se trebao sastati s Džošuinim promotorom Edijem Hernom (Eddie Hearn) kako bi razgovarali o potencijalnom meču u Njujorku. 

Podsjetimo za one koji nisu pratili pravu dramu proteklih nekoliko dana, da je originalni izazivač Džerel Miler (Jarrell Miller) pao na doping testu, a kao posljedica mu je ukinuta bokserska licenica u državi Njujorku. 

- Bit ću spreman 1.juna. Idem po dva pojasa. Onaj WBO prvaka ionako pripada meni. Svi znaju da sam pobijedio Parkera - izjavio je u kratkom razgovoru za BoxingScene Ruiz, potvrđujući pritom da je spreman za meč protiv Džošue do kojeg je ostalo manje od šest sedmica.

U poruci na službenom Instagramu je bio još žešći i direktniji. 

- Ja sam tvoj protivnik za 1. juni. Ja sam spreman. Potpiši svoj ugovor. Već dugo ovo čekam, trebali smo se susresti prije nekoliko godina kada sam se borio za WBO pojas. Stilovi određuju mečeve, a ja sam svjestan da imam stil s kakvim se prije nisi susreo. Taj WBO pojas je zapravo moj jer čitav svijet zna da sam pobijedio Parkera na Novom Zelandu. Čekam ovo jako dugo. Za sve one koji me u startu otpisuju poruka da su me od početka bavljenja boksom svi otpisivali. Ništa me neće spriječiti - napisao je Ruiz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.