BRAZIL

Vozač priznao da je ubio bivšeg UFC-ova borca: Tražio sam oprost od Boga

Žao mi je porodice Rodriga de Lime, žao mi je zbog toga što sam napravio, izjavio je Barata

Rodrigo de Lima ubijen prošli vikend. Printscreen: YouTube

Avaz.ba

29.4.2019

Uhapšen je Džeferson Rodžer Masiel Barata (Jefferson Roger Maciel), vozač "Ubera" koji je priznao ubistvo bivšeg UFC-ova borca Rodriga de Lime u incidentu koji se prošlog vikenda dogodio u brazilskom Belemu, piše brazilski portal UOL.

Do sukoba je došlo kada je Lima izašao iz automobila da bi s drugim vozačem raspravio problem oko kojeg je izbila svađa na cesti, a ovaj ga je pregazio sleđa i pobjegao.

- Uvijek sam se trudio biti dobar otac i brinuti se da mi djeca ne odrastaju bez oca. Žao mi je porodice Rodriga de Lime, žao mi je zbog toga što sam napravio. Već sam od Boga tražio oprost. Napravio sam ono čega sam se najviše uvijek bojao, uzeo sam nečiji život. Krenuo sam baviti se ovim poslom da imam više vremena ići u crkvu, postao sam voditelj mlade grupe tamo, učio sam ih muzici, a sada se ovo dogodilo - izjavio je navodno Barata čiju izjavu prenosi UOL.

De Lima je bio u braku i imao je dvoje djece, a u MMA svijetu bio je poznat pod nadimkom Čudovište. Brzo je stigao i do UFC-a, gdje se dva puta borio i dva puta izgubio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.