NOVI OKRŠAJ

Vladimir Kličko najavio povratak u ring, hoće da se osveti Džošui

Sve se poklapa za revanš

Džošua i Kličko: Sprema se spektakl. Twitter

Avaz Sport

29.4.2019

Bivši bokserski šampion svijeta u teškoj kategoriji Vladimir Kličko potvrdio je da se vraća boksu, a kruže glasine da bi vrlo brzo mogao u ring s trenutnim šampionom Entonijem Džošuom (Anthony Joshua).

Džošua ga je prije tačno dvije godine, aprila 2017. pobijedio u 11. rundi borbe na Vembliju i od tada je apsolutni vladar među teškašima. 

Sve se poklapa za revanš jer Džošua trenutno traži protivnika pošto je Džarel Miler (Jarrell Miller) tri puta pao na doping-testu. Džošuin promoter Edi Hern (Eddie Hearn) rekao je u martu da je s Kličkom bilo razgovora u vezi s mogućim povratkom.

Četrdesettrogodišnji Ukrajinac to je potvrdio u ponedjeljak postom na Twitteru, gdje je rekao da njegova karijera nije gotova i da hoće opet da postane šampion. 

- Mada nisam pobijedio 29. aprila 2017., za mene je to bio jedan od najboljih dana u mojoj dugoj bokserskoj karijeri (do sada). Hvala Entoniju Džošui što je bio savršen protivnik i dio moje opsesije da opet postanem šampion - napisao je Ukrajinac.


Odluka o narednom Džošuinom protivniku bi trebalo da bude saopćena do utorka, s tim što je poznato da pored Klička postoje još bar četvorica na koju Hern računa kao potencijalne rivale. 

Doduše, realno je da bi dogovor s Kličkom i boks-meč sa njim privukao najviše pažnje i novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.