DAGESTAN

Nakon 22 godine Habib Nurmagomedov ponovo odradio sparing s medvjedom

Ne radi se o mitu jer postoji i snimak datiran na 23. 9. 1997. koji dokazuje da je to zaista istinita priča i očito praksa koja je korištena da bi se očvrsnula djeca

Habib Nurmagomedov: Kao dijete hrvao se s medvjedima. Društvene mreže

Avaz.ba

1.5.2019

Svim malo zagriženijim fanovima MMA sporta je poznata priča o UFC prvaku Habibu Nurmagomedovu (Khabib), koji je već kao dijete hrvao s medvjedima. 

Ne radi se o mitu jer postoji i snimak datiran na 23. 9. 1997. koji dokazuje da je to zaista istinita priča i očito praksa koja je korištena da bi se očvrsnula djeca u Dagestanu.


UFC prvak u lakoj kategoriji 22 godine nakon toga odlučio je oživjeti to iskustvo.

Njegov glavni trener Havijer Mendes (Javier Mendez) je na svom Instagramu objavio tri videozapisa na kojima se Habib ponovo hrva s medvjedom.

Lokacija snimanja nije poznata, no pretpostavlja se da se nalazi negdje u Dagestanu. Doduše, ovaj put je medvjed vezan lancem, a Nurmagomedov na rukama ima rukavice koje sprečavaju ugrize i oštre medvjeđe kandže. 

Na kraju jednog snimka Habib medvjedu daje malo šećera. U drugom snimku Mendes, Habibov glavni trener, komentira hrvanje s medvjedima.

- Možete vidjeti sparing s medvjedom. Mogu ih držati do veličine od tek tri ili četiri mjeseca jer onda postaju presnažni i preopasni pa se ne mogu igrati s njima. Medvjedi počnu jesti mnogo hrane i teško ih je zadržati - kazao je Mendes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.