RING

Nurmagomedov stariji potvrdio borbu Habiba i Porijea za UFC 242

Avaz.ba

2.5.2019

Abdulmanap Nurmagomedov, otac i trener UFC-ovog prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova (Khabiba), potvrdio je da će njegov sin svoju titulu braniti protiv Dastina Porijea (Dustin Poirier) 7. septembra na UFC 242 priredbi u Abu Dabiju.

Glasine da će se borba za ujedinjenje naslova održati na ovom eventu kruže već desetak dana, otkako je procurila informacija kako se UFC na taj datum vraća u Ujedinjene Arapske Emirate.

U nedjelju je promocija obznanila da je dogovorila petogodišnje partnerstvo s ministarstvom turizma i kulture iz Abu Dabija koje započinje PPV eventom 7. septembra.

Iako UFC borbu Habiba i Porija još nije službeno potvrdio glavni trener neporaženog Dagestanca, za ruske medije je izjavio kako je meč dogovoren.

Protivnik je određen – Dastin Porije, borba je zakazana za 7. septembar u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Porije je tu borbu zaslužio prema sportskom principu, ne smijemo omalovažavati zasluge našeg suparnika -  rekao je Nurmagomedov za TASS. 

Porije je borbu za naslov osigurao prošlog mjeseca kada je na UFC 236 priredbi u Atlanti protiv Maksa Holoveja (Max Hollowy) upisao četvrtu pobjedu u nizu i osvojio titulu privremenog prvaka kategorije do 70 kilograma. Ubrzo nakon toga se na društvenim mrežama oglasio regularni prvak i najavio dvoboj s Dajmondom (Diamond) za septembar.

Nurmagomedov se nije borio od UFC 229 priredbe održane prošlog oktobra u Las Vegasu, gdje je u glavnoj borbi večeri prisiljavanjem na predaju u četvrtoj rundi pobijedio bivšeg dvostrukog prvaka i najveću borilačku zvijezdu na svijetu Konora Mekgregora (Conor McGregor).

Prvak je nakon odbrane pojasa izazvao tučnjavu s timom irskog borca zbog koje ga je Atletska komisija Nevade suspendirala i time odgodila njegov povratak borbama do jeseni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.