UFC 237

Šou u kavezu: Visoke tenzije pred nabrijanom brazilskom publikom

Ceremonija vaganja. Instagram

E.I./Avaz.ba

11.5.2019

Održano je ceremonijalno vaganje u Rio de Žaneiru za današnji UFC 237 event, uz posljednja sučeljavanja prije nego krene šou u kavezu. Pred glasnom i uzbuđenom brazilskom publikom sudionici i sudionice svih 12 borbi posljednji su se put pogledali oči u oči.

Dvanaest borbi ukupno će biti održano na eventu koji starta tačno u ponoć sa subote na nedjelju. Sve će predvoditi glavni program od ukupno pet borbi, gdje je u službi “main eventa” okršaj između Rose Namajunas (Roze Namahunas) i Džesike Andrade (Jessica Andrade) proglašen mečem za titulu prvakinje u slamka kategoriji. Sučeljavanje ove dvije djevojke prošlo je uz puno poštovanja, a Rose je od svoje izazivačice simbolično dobila ružu. Pogledi nam govore kako, nakon zatvaranja vrata kaveza, nema više nikakvih simpatija. Obje će dati sve od sebe da na kraju njihova ruka bude ona u zraku.

- Napravila sam sve što je u mojoj moći da dođem tu i pripremim se najbolje što mogu. Kod kuće sam, uzbuđena sam i ovo sve radim za vas - rekla je izazivačica, nakon čega je prvakinja upitala kako misli ispisati ovo novo poglavlje u svojoj karijeri.

- Džesika je rekla kako sam napravila grešku dolaskom u Brazil. No, ja se ne borim samo da bih bila prvakinja, borim se za puno više od toga. Vjerujem u Božije planove i ovo je dobra odluka. Drago mi je što me Džesika čini boljom osobom i hvala Brazilu što me inspirirao da prihvatim doći ovdje - rekla je Rose uz ovacije domaćih fanova.

Kako je sve prošlo, ko je kako izgledao i čija su sučeljavanja donijela najviše tenzije, pogledajte u videu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.