SPEKTAKL

Brazilka Andrade postala nova UFC prvakinja, tužan kraj za legendarnog Andersona Silvu

Osjetio sam da koljeno nije dobro još za vrijeme treninga. Oprostite mi, oprostite, rekao je legendarni 44-godišnji Brazilac

Andrade slavila protiv Namajunas. AFP

Avaz Sport

12.5.2019

U Rio de Žaneiru je održan UFC 237 spektakl, na kojem smo dobili novu UFC prvakinju. 

Titula u slamka kategoriji pripala je Brazilki Džesiki Andrade (Jessica), nakon što je nokautom slavila protiv Rouz Namajunas (Rose). Andrade je tzv. "slamom" podigla i bacila Namajunas na glavu.

Izgledalo je ružno za američku takmičarku, no ona se na kraju pridigla, sudjelovala proglašenju pobjednice i sportski čestitala novoj prvakinji.  


Sinoć smo mogli vidjeti i vjerovatno zadnju borbu za brazilsku legendu Andersona Silve, koji je morao prekinuti meč protiv Džereda Kanoniera (Jared Cannonier) zbog, prema prvim informacijama teške povrede koljena. 

- Osjetio sam da koljeno nije dobro još za vrijeme treninga. Oprostite mi, oprostite - obratio se domaćim navijačima legendarni 44-godišnji Silva.

Bila je to 45. borba u njegovoj karijeri i 10. poraz.

Poraz je doživio i "kralj" Rio de Ženeira Žose Aldu (Jose Aldo). Aleksander Volkanovski (Alexander) upisao je najveću pobjedu u svojoj karijeri. Australac je uputio tri puta više udaraca od Alda, koji je djelovao indisponirano tokom cijelog meča.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.