MMA OKRŠAJ

Zanimljiv video koji pokazaju je li Andrade tapkala prije nego je bacila Namajunas

Pogledajte cijelu situaciju

Andrade slavila protiv Namajunas. AFP

Fightsite.hr

15.5.2019

Internetom je počeo kružiti vrlo zanimljiv snimak koja dovodi do zaključka kako je Džesika Andrade (Jessica) tapkala prije nego je bacila Rouz Namajunas (Rose). 

Video se pojavio na Instagram profilu “Brawl in the cage”, koji ima oko 12.000 pratitelja i vrlo brzo se proširio po MMA forumima i drugim društvenim mrežama.

Naime, radi se o zumiranom pogledu položaja Andrade i Namajunas prije nego je Brazilka bacila dotadašnju prvakinju. 

Pogled iz ovog ugla navodi nas na misao kako je Andrade tapkala. Osim toga, na forumima nalazimo informaciju kako je riječ o bacanju iz druge runde, odnosno onom bacanju koje je dovelo i do kraja borbe. 

To bi navelo do zaključka kako je Andrade tapkala samo pokoju sekundu prije nego je upisala pobjedu. Uostalom, objavu može pogledati sami.


View this post on Instagram

Look at this! 👀 via @rockbalby

A post shared by Brawl in the Cage (@brawl_in_the_cage) on

Ovo na prvu izgleda kao tapkanje, no je li uistinu bilo tako ili se osoba koja je video napravila i objavila potrudila da se stvori takav dojam? 

Naime, prije svega je potrebno navesti kako ovdje nije riječ o bacanju iz druge runde, koje je Andrade izvela dok je Namajunas ušla u poziciju za kimuru. To je između ostalog bio glavni razlog zašto spomenuto bacanje nije bilo ilegalno. Ova situacija dogodila se kod bacanja u prvoj rundi.

Srećom po nas, neko je na internetu objavio i drugi snimak, odnosno originalni iz borbe. Na njemu možemo vidjeti cijelu situaciju. Andrade je podigla Namajunas i u jednom trenutku uistinu čini pokret rukom koji nas navodi na zaključak da je riječ o tapkanju. No, u tom trenutku Namajunas ne kontrolira njenu ruku, nego zapravo priprema trokut, do kojeg je i došla nakon što su se našle na podu. Šta se onda zapravo dogodilo? 

Jedna je teorija kako je Andrade napravila pokret rukom koji zapravo nije kontrolirala, a dogodio se u žaru borbe. Druga teorija kaže kako je provjeravala položaj ruku, budući da nije mogla spustiti glavu i pogledom se uvjeriti u to. Treća teorija, po mnogima najrealnija, je ta da je Andrade pokušala dohvatiti "grip", odnosno spojiti svoje ruke prije nego izvede bacanje. Naravno, tu su i oni koji misle kako je uistinu došlo do tapkanja koje sudija Mark Gudard (Marc Goddard) nije primijetio.

Na vama je da donesete svoj vlastiti sud, no jedno je sigurno. Snimak je uzburkao duhove među MMA fanovima, iako je zapravo vrlo vjerovatno kako je ovdje riječ o fanu Namajunas koji je iskoristio priliku da pronađe ugao, ali i dužinu videa gdje sve uistinu izgleda kao da je došlo do tapkanja. 

Kasnije je prenošenjem po internetu došla i teorija kako se to dogodilo u drugoj rundi, prije samog kraja borbe. Srećom po nas, na internetu se također može pronaći dovoljno materijala da svako stvori sam svoju teoriju. I da donese zaključak oko toga šta se ovdje uistinu dogodilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.