SPEKTAKL IZOSTAO

Vajlder za 137 sekundi brutalnim nokautom ušao u odabrano društvo i prozvao Fjurija

Sačuvao titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verziji WBC

Vajlder: Želi nove mečeve i dokazivanja. AFP

Avaz Sport

19.5.2019

Deontej Vajlder (Deontay Wilder) je u prvoj rundi brutalno nokautirao izazivača Dominika Brezila (Dominic Breazeale) i sačuvao titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verziji WBC.

Vajlderu je trebalo dvije minute i 17 sekundi prve runde da jednim udarcem paklenom desnicom nokautira Brezila. Ovaj nakon toga nije imao snage dati izjavu u ringu poslije borbe.

Vajlder je deveti put odbranio WBA pojas svjetskog teškaškog prvaka, po čemu je ušao u Top 10 svih vremena, u 130 godina dugoj historiji boksa. 

Najviše odbrana imaju Džo Luis (Joe Lewis, 25), Leri Holms (Larry Holmes, 19), Vladimir Kličko (18), Tomi Berns (Tommy Burns, 11), Muhamed Ali (Muhammad, 10), Majk Tajson (Mike Tyson), Džo Frejzer (Joe Frazier) i Lenoks Luis (Lennox Lewis) imaju po devet odbrana.

- Sve se poklopilo. Znam da je u pripremi borbe bilo mnogo mržnje, i sve to je izašlo iz mene - rekao je Vajlder. 

Vajlder je nestrpljiv jer želi nove mečeve i dokazivanja.

- Razumijem Fjurija (Tyson Fury). Kad tako posrneš, moraš se sabrati. Doći će do našeg revanša, kao što će i do ostalih željenih borbi. Pregovara se i o onoj s Džošuom (Anthony Joshua), nijedna vrata nisu zatvorena. Samo je previše ljudi i mišljenja uključeno. Red je da naši timovi sjednu i sve dogovore, na radost navijača. Mi ovdje riskiramo živote, dajte nam onda da izgladimo nesuglasice - poručio je Vajlder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.