FIGHT NIGHTS

Nakon deset sekundi postao PFL rekorder: Ruski debitant koljenom uspavao protivnika

Avaz.ba

25.5.2019

Movlid Khaibulaev ime je koje ćemo na prvu malo teže pročitati. No, ukoliko nastavi s prezentacijama kao iz svog PFL debi nastupa, uskoro bismo ga svi mogli glasno izgovarati. Ovaj ruski borac oduševio je rekordno brzim nokautom na jučerašnjem PFL eventu. Trebalo mu je samo deset sekundi.

Khaibulaev je protiv sebe imao bivšeg člana UFC-a Dejmona Džeksona (Damon Jackson), borca koji je zbog PFL-a odbio UFC-ov “Contender Series” i priliku da se vrati u oktagon. On je u prvom nastupu nakon samo deset sekundi brutalno nokautiran.


U ovu borbu prvog kola perolake kategorije krenuo je Džekson agresivno i spreman dokazivanja. Rus je krenuo u nazad i na prvi se trenutak činilo da nije spreman za takvu taktiku svog protivnika. No, čini se kako se stvorio apsolutno krivi dojam. Samo deset sekundi trebalo je Movlidu da vidi priliku i brutalnim koljenom pošalje Džeksona na spavanje. Time je otvorio turnir sa šest bodova, ali je i na sebe navukao pažnju MMA fanova i ostatka protivnika u turniru.

Movlid Khaibulaev je 28-godišnji borac koji je u ovaj turnir ušao sa odličnim omjerom 12-0. Većinu borbi odradio je u Fight Nights promociji (FNG, EFN) što je samo dokaz kako je ovdje pristigao s kvalitetnom podlogom. Čini se i kvalitetom da zagorča život mnogim borcima u turniru i da od sebe stvori milioner. No, tek je počelo. U svakom slučaju, do idućeg nastupa možemo uživati u ovom nokautu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.