INFEKCIJE

Poznati UFC borac: Prijetila mi je amputacija noge, mogao sam umrijeti

Aleksander Volkanovski je ranije ovog mjeseca u Rio de Žaneiru slavio je pobjedu protiv legendarnog Hose Alda (Josea), ali već na povratku u Sidnej osjetio je ozbiljne poteškoće

Aleksander Volkanovski : Otkrio kako je mogao izgubiti nogu. Instagram

E. Š. / Avaz.ba

25.5.2019

Poznati UFC borac Aleksander Volkanovski (Alexander) otkrio je kako je mogao izgubiti nogu, pa čak i život da nije hitno hospitaliziran u Čileu zbog infekcije koja mu je dijagnosticirana nakon borbe na UFC 237 priredbi.

Ranije ovog mjeseca u Rio de Žaneiru slavio je pobjedu protiv legendarnog Hose Alda (Josea), ali već na povratku u Sidnej osjetio je ozbiljne poteškoće. 

Kada je sletio u Čile, gdje je trebao presjesti na avion za Novi Zeland, zbog visoke temperature i oteklina prevezen je u bolnicu, gdje su mu doktori otkrili bakterijsku infekciju.

View this post on Instagram

Chile hospital update

A post shared by Alexander "The Great" (@alexvolkanovski) on

- Da sam sjeo na taj drugi let, bili su zabrinuti da bi se infekcija mogla proširiti na kosti i tetive. Osobito zbog pritiska zraka u kabini. Rečeno mi je da bi pilot morao preusmjeriti let, ali čak i u tom slučaju, dok bih ja došao do antibiotika… Pričamo o posljedicama koje vam završe karijeru - rekao je Volkanovski u razgovoru za "The Daily Telegraph" pa dodao:

"Bilo je toliko ozbiljno da mi je prijetila amputacija noge. Postojala je čak i šansa da izgubim život."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.