BOKS

Koga to "mlati" Arkanov sin?

Oko njega redom padaju kao pokošeni

Ražnatović: Dobro osmišljen cirkus

N. D.

1.6.2019

Veljko Ražnatović sve redom baca pod noge. Pred tim čovjekom, inače sinom ratnog zločinca Arkana, padaju protivnici kao pokošeni, a ushićenju u Srbiji nema kraja. U ekstazi su mediji, jer sin Arkanove udovice Svetlane Ražnatović "mlati" sve redom u ringu. Naslovi poput onog "Smrvio protivnika", "Uspavao protivnika" su popratni dio cirkusa oko mladića koji realno nema nikakav bokserski pedigre, a daleko je od toga da tek potvrdi talenat.

Sve oko njega je izrežirana kampanja. Od patriotskih pjesama, tetovaža koje bi trebale opet pokazati kako je on veliki patriota, pa do izbora protivnika. I to što je sasvim nebitan njegov izbor uz koju će muziku izaći na ring, kao i to šta će mu neko crtati po tijelu, ovo treće koje bi ga trebalo prikazati sportistom je zaista na jako niskom nivou. 

A koga to "uspavljuje" Ražnatović mlađi? Ovih dana je nokautirao Petra Mrvalja uz slavodobitne naslove kako je uništio Hrvata, a ustvari sam izbor protivnika govori o kojem se nivou boksa radi. Mrvalj je prije srbijanskog ogleda protiv Arkanovog sina, od 19 borbi čak 10 puta bio poražen. Zanimljivo da su ga i drugi od 10 poraza, devet puta uspavali. Nigdje se to neće pomenuti, isto tako kao ni meč prije.

Proglašeno je kako je Francuz Isasa Monso (Issasa) najveće iskušenje u dotadašnjem dijelu karijere za Cecinom sinu, ali je to posebno poražavajuće. Ako je borac koji je imao sedam pobjeda i čak 18 poraza veliko iskušenje, onda je jasno kakvi su oni prije njega.

Uglavnom, neporaženi "bombarder" će i dalje imati borce spremne za "spavanje", ali će isto tako i dalje varati narod i sebe. Brzo očekujemo neku evropsku titulu za koje se u svijetu boksa zna da se mogu kupiti i eto prvaka za sva vremena. To što po ringu ganja kuhare, nikome ništa, viđamo mi to i kod nekih naših boksera.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.