BORILAČKI SPORTOVI

Konor Mekregor trenira za povratak iako je nedavno doživio lom ruke

Arhiv

V. D./Avaz.ba

18.6.2019

Džon Kevenoh (Jon Kavanagh), slavni MMA trener koji je najpoznatiji po svojoj saradnji s Konorom Mekgregorom (Conor McGregor), u intervjuu za ESPN+ objavio je da Irac trenira punom parom iako je nedavno slomio ruku.

Intenzivni treninzi dobar su indikator toga da je Konorov oproštaj od MMA-a bio samo pokušaj što spektakularnijeg i unosnijeg "povratka" koji očekuju stručnjaci i javnost diljem svijeta. 

Rekao je kako mu nedostaje trenutačne, ali ne i dugoročne motivacije. 

- Želi otići kao najveći. On nije samo poznata osoba, već i moj brat. I ne bih htio da nastrada zato što nije sto posto unutra. A sada je sto posto unutra. Puno razgovaramo o treningu i taktici, vrlo je uzbudljivo ponovno s njim pričati o tim stvarima - rekao je Kevenoh.

Potvrdio je i da je Mekgregor slomio šaku koju je već operirao i nalazi se u fazi rehabilitacije. Tako ozbiljan sparing dodatan je indikator povratka u oktagon. Tamo u posljednje tri godine ima tek četiri borbe (od kojih je tek jedna bila od 2017. naovamo), uz skor 2:2.

Posljednju pobjedu ostvario je 12. decembra 2016. protiv Edija Alvareza (Eddi) kada je ujedinio tituel u dvije kategorije, a otad ga je učinkom i napretkom prestiglo barem 4-5 boraca i očekuje ga krvav posao ako se želi vratiti na vrh. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.