NEVADA

Šon O’Malej uklonjen iz UFC-a 239 nakon novog pozitivnog doping-testa: On ne vjeruje šta ga je snašlo

Zanimljivo je kako ga USADA neće kazniti, budući da su objasnili kako je riječ o ostacima supstance zbog koje je već odradio suspenziju

O'Malej: Kažnjen sam zbog nečega što nisam napravio. Agencije

Avaz Sport

22.6.2019

Sve popularniji MMA borac Šon O'Malej (Sean O’Malley) neće se vratiti borbama eventa UFC 239 jer ga je Komisija Nevade uklonila iz programa nakon novog pada na doping-testu. 

No, zanimljivo je kako ga USADA neće kazniti, budući da su objasnili da je riječ o ostacima supstance zbog koje je već odradio suspenziju. Ipak, Nevada je bila nemilosrdna.

- Želim s vama podijeliti činjenice o onome što se dogodilo i kako je to djelovalo na borbu koju sam trebao odraditi idućeg mjeseca. USADA me obavijestila da se "ostarin", supstanca koja je prošle godine pronađena u mom organizmu i zbog koje sam odradio suspenziju, u ekstremno niskim tragovima ponovno pojavila na posljednja dva testa. Rekli su kako mi tako niska razina ne donosi nikakvu prednost u nastupu. Zbog toga me USADA neće kazniti jer sam već odradio suspenziju za "ostarin", koji se u mom organizmu posljednjih mjeseci višestruko smanjio - napisao je O’Malej dodajući:

- Loša stvar je što me je NSAC privremeno suspendirao dok istraže situaciju. Tužan sam što moram razočarati svoje fanove, ali s optimizmom gledam prema situaciji gdje ću ljudima iz atletske komisije, uz pomoć stručnjaka, dokazati svoju nevinost. Želim da bude jasno kako nikad nisam svjesno uzeo ništa zabranjeno što bi mi stvorilo prednost nad mojim protivnikom. Pristupit ću kakvom god testiranju je potrebno i nadam se da se uskoro vidimo u oktagonu. Dva puta sam kažnjen zbog nečega što nisam napravio.

On je prvobitno bio pozitivan pred borbu koju je trebao odraditi u septembru prošle godine, a nakon dokazanog kontaminiranog suplementa, kažnjen je sa šest mjeseci zabrane nastupa. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.