KASTAV

Srebro za Farisa Avdića na turniru u Hrvatskoj

Iznenađen sam količinom nesportskog ponašanja i nekorektnim suđenjem

Avdić na postolju. Privatni arhiv

Avaz Sport

23.6.2019

Faris Avdić, član Akademije ''Bushido'' Sarajevo, nastupio je na turniru "Abu Dhabi International Pro Jiu Jitsu Championship" održanom u Hrvatskoj u mjestu Kastav. 

Ovaj turnir profesionalnog karaktera okupio je više od 120 takmičara iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Italije i BiH. U teškoj konkurenciji Avdić je osvojio srebrenu medalju u poluteškoj (-94 kg) Adult Brown Belts kategoriji. 

Avdić ističe da je ponosan na osvojeno srebro i datu priliku da brani boje BiH na profesionalnom turniru, ali ujedno i ne skriva razočarenje suđenjem i favoriziranjem domaćih boraca u odnosu na druge takmičare.

- Iznenađen sam količinom nesportskog ponašanja na turniru i nekorektnim suđenjem. Smatram da domaći borci ne smiju biti okruženi klupskim kolegama (sudijama) koji ih favoriziraju tokom borbe, ipak sudije i Organizacioni odbor na jednom profesionalnom takmičenju trebaju biti nepristrasniji. Ne tražim opravdanje za izgubljenu borbu, za mene je ovo samo vjetar u leđa da još više i jače treniram te ujedno zahvaljujem trenerima, klupskim kolegama, porodici i prijateljima koji mi pružaju podršku - poručio je Avdić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.