MMA

Habib podržao bh. borca, Okanoviću nova pobjeda

Još nisam postigao cilj, kaže momak porijeklom iz Zavidovića

Piše: N. D.

26.7.2019

Okanović: U sjajnoj formi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Jasmin Okanović, MMA borac porijeklom iz Zavidovića, koji već godinama živi u Americi, došao je do nove pobjede u oktagonu. 

On je nakon tri iscrpljujuće runde jednoglasnom odlukom sudija u okviru „Dana White contender series" savladao Kristijana Lohsena (Christian) i nanio mu drugi poraz u karijeri u mješovitijm borilačkim vještinama (MMA).

Krajnji cilj

Ova promocija, koja po imenu govori da je u vlasništvu Vajta, inače i vlasnika UFC-a, najjače i najbogatije svjetske promocije, je „predvorje" najveće scene, pa je jasno da je Okanović napravio veliki posao novom pobjedom.

- Hvala svima na podršci. Pobijedio sam, ali nisam postigao svoj krajnji cilj. Ubrzo se ponovo vraćam i bit ću spremniji nego ikada - rekao je Okanović.

Društvene mreže

Okanoviću je, kako je rekao, bratsku podršku pred meč na društvenim mrežama dao ni manje ni više nego Habib Nurmagomedov, jedan od najboljih boraca današnjice. Okanović je ranije trenirao u Habibovom timu.

Okanoviću je ovo sedma pobjeda u karijeri, a ima i jedan poraz. Zanimljivo da je poražen u debiju, a da je nakon toga zaredao s pobjedama, pa nije ni čudo da je pod budnim okom Dene Vajta.

Bez ugovora 

Postojala je mogućnost da Okanović već nakon ove pobjede dobije ugovor UFC-a, ali se to nije dogodilo.

Prema svemu sudeći, trebat će mu još jedna pobjeda da bi svoj put nastavio u najjačoj svjetskoj organizaciji, kad su u pita bnju mješovite borilačke vještine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.