UFC 241

Miočića pitali za slavlje, a on lakonski odgovorio: Ja sam idiot

Ja sam onaj tip koji na tulumima radi glupe stvari

Miočić je imao suludu taktiku. Hans Gutknecht

A. Ču. / Avaz.ba

18.8.2019

U prve tri runde nije bilo baš izgledno da će Stipe Miočić vratiti pojas u UFC-u, osim što je uvijek postojala nada da je to Stipina taktika, da ga planira uzeti na atraktivan način. Tako je i bilo. Danijel Kormijer (Daniel Cormier), pod kišom udaraca Stipe Miočića, pao je uz ogradu oktagona, a američko-hrvatski borac postao je novi svjetski prvak.

U naletu emocija Miočić je pobjedu proslavio na vrlo zanimljiv način. Kao što je to nekada činila Blanka Vlašić, sada je i Stipe zaplesao na nekoliko sekundi, dok je Danijel još "gledao zvjezdice". Nakon plesa, Miočić se popeo na ogradu i s navijačima proslavio najveću pobjedu u karijeri.

- Ja sam onaj tip koji na tulumima radi glupe stvari. Idiot sam, obuzeo me adrenalin, a kad sam uzbuđen, radim gluposti - priznao je Miočić i objasnio da je ples inspiriran popularnim američkim filmom "Old School" ili, kako je preveden u Hrvatskoj, "Dani slave" (2003.).

- U ponedjeljak ću navršiti 37 godina, iako se trenutno osjećam kao da imam 98 - rekao je Miočić na početku presice poslije historijskog meča, pa pojasnio svoje razmišljanje o životu:

- Sada sam otac i smršavio sam od toga. Ne znam kad sam posljednji put imao tako malo kila. Zdravo sam jeo, pio sam puno vode, bilo je ovo jedno vruće ljeto. Osjećao sam se sjajno. Počeo sam sporo, ali dobro je prošlo - priznao je. 

Udarci u tijelo Kormijera bili su ključni u ovoj pobjedi. Stipe je objasnio kako se odlučio baš tako probati srušiti dotadašnjeg prvaka.

- Vidjeli smo jednu borbu Andersona Silve u kojoj je ta taktika upalila, pa sam se s trenerom dogovorio da ćemo i mi pokušati s tim - objasnio je Amerikanac hrvatskih korijena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.