BORILAČKI SPORTOVI Završene Svjetske igre policajaca i vatrogasaca

Anes Ličina osvojio dvije medalje

G. Š.
23.08.2019 14:39

Licina: Ponosan sam na ostvareni rezultat

Foto: Avaz

Na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca, koje su održane u kineskom Čengdu, jedini predstavnik BiH bio je Anes Ličina (iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH), koji je osvojio bronzanu medalju u džudu (- 90 kg) i srebro u brazilskoj džiu-džici (94,1 kg). 

- Veoma sam ponosan na ostvarene rezultate, s obzirom na to da su na Igrama bili vrhunski sportisti, najbolji predstavnici svojih zemalja. Sam podatak da su na ovim igrama oboreni i svjetski rekordi u dizanju tegova te da su učestvovali i svjetski poznati sportisti poput MMA borca, Dagestanca Farkada Ibilkasumova, koji se, također, takmičio u brazilskoj džiu-džici, dodatno me čini sretnijim i ponosnim - rekao je Ličina i dodao:

- Koristim priliku da zahvalim svima koji su mi na bilo koji način pomogli ili dali podršku u trenažnom procesu i pripremama za ove igre, prvenstveno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH, s direktorom Mirsadom Vilićem na čelu, zatim Džudo savezu, s Arijanom Jahom i Branislavom Crnogorcem na čelu, kao i mojim sparing partnerima iz BJJ kluba „Bosnae Team United“.

Na Svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca učestvovalo je više od 10 hiljada sportista iz 79 zemalja svijeta, što svrstava ovu sportsku manifestaciju kao najveći i najznačajniji sportski događaj u ovoj godini u svijetu. O značaju ove manifestacije govori i podatak da je organizator osigurao nekoliko hiljada volontera.

Ambasador Igara bio je Džeki Čan (Cheki Chen), holivudska zvijezda akcionih filmova.

Komentari

NA VRH