LJUDINA Prvak i van oktagona

Habib prodao majicu za 100 hiljada dolara i donirao novac Poirijeovoj dobrotvornoj organizaciji

Osim što "melje" svoje protivnike u oktagonu, gdje još nema poraza u 28 borbi, poznat je i po skromnosti i poštovanju svojih rivala

Al. Ti.
17.09.2019 11:20

Sportista izvan oktagona

Foto: Agencije

Habib Nurmagomedov (Khabib) je ljudina.

Osim što "melje" svoje protivnike u oktagonu, gdje još nema poraza u 28 borbi, poznat je i po skromnosti i poštovanju svojih rivala.

Jedan od onih kojima je odao veliko poštovanje prije, tokom i nakon borbe je bio donedavno privremeni prvak UFC-a u lakoj kategoriji Dastin Poirije (Dustin Poirier).

Nakon što je prije desetak dana u Abu Dabiju u glavnoj borbi UFC-a 242 savladao Poirijea gušenjem u trećoj rundi, Habib je razmijenio majice sa svojim protivnikom, a onda najavio da će ju staviti na aukciju i sav dobiveni novac donirati dobrotvornoj organizaciji Dastina Poirijea.

Majica je prodana za čak 100 hiljada dolara, a istu svotu donirao je i predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White).

Poirije je zahvalio Habibu i kazao da će taj novac biti uložen u zajednički fond "Good Fighta" i "Fight For The Forgotten" organizacije. 

Riječ je o organizaciji još jednog MMA borca, teškaša Džastina Vrena (Justin Wren), koji već nekoliko godina živi u Ugandi, gdje pomaže lokalnom stanovništvu u području izuzetno siromašnom pitkom vodom. 

Komentari

NA VRH