LJEPOTICA

Atraktivna Amela dijeli pravdu u ringu: Želim suditi velike mečeve

Boks je zavoljela spontano

Piše: J. A. / Avaz Sport

8.10.2019

Melegi: Bivša manekenka među konopcima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Atraktivna Zrenjaninka Amela Melegi koja sada živi u Novom Sadu manekenske piste zamijenila je bokserskim ringom. Kako kaže, oduvijek se bavila nekim sportom, a boks je zavoljela spontano.  

- Prije desetak godina otišla sam u jedan bokserski klub na trening, svidjelo mi se i ostala sam u tome do danas. Nakon nekoliko godina u tom spotu pružila se mogućnost da postanem sudija, što sam bez razmišljanja prihvatila - kaže Melegi.

Ističe da je djeljenje pravde u ringu izuzetno zahtjevan i odgovoran posao.

- Iako naizgled možda ne djeluje tako u samo nekoliko minuta mora se donijeti odluka koji od dva takmičara zaslužuje pobjedu. Često su u pitanju nijanse i u takvim situacijama je izuzetno teško presuditi - govori ova atraktivna Zrenjaninka.

Na početku joj nije bilo lako, ali se vremenom uklopila u bokserski svijet.

- Sada uživam jednako poštovanje kao i moje kolege. Ono što me najviše raduje i opušta je vrijeme koje provodim na treningu. Kada se spoje energije više od dvadesetak osoba koje vole istu stvar, pozitivna atmosefera ne može da izostane - ističe naša sagovornica.

Zanosna Amela svojim seksepilom prvilači pažnju mnogih muškaraca.

- Uvijek se tu bude poneki kompliment, ali trudim se da se prije svega istakne moja profesionalna strana. Kao mlađa imala sam želju da se ostvarim u svijetu manekenstva, sad više ne - kaže zgodna Amela te dodaje da svako treba da pronađe nešto što ga istinski ispunjava i laganim koracima da ide ka tome, prilike će se same pojaviti.

Amela sudi mečeve u bokserskoj ligi Srbije, a okušala se i na međunarodnoj sceni u ameterskom boksu. Želja joj je da stekne internacionalnu sudijsku licencu, kako bi pravdu mogla dijeliti u ringu na velikim međunarodnim manefestacijama.

- U narednom periodu bih željela bih da se više fokusiram na profesionalni boks te da kroz program seminara steknem nova zvanja kako bih mogla osigurati učesce kao sudija na značajnijim mečevima. Želim da u bližoj budućnosti sudim velike mečeve van granica Srbije - zaključuje Amela Melegi. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.