TRAGEDIJA

Nakon što ga je u ringu bacio u komu poslao mu pismo izvinjenja

Da mogu da vratim vrijeme unazad, to bih i uradio, niko ne zaslužuje da mu se ovo desi, napisao je Kornvel

Meč između Kornvela i Deja. Agencije

I. K. / Avaz.ba

15.10.2019

Američki bokser Čarls Kornvel (Charles Conwell) napisao je pismo kolegi Patriku Deju (Patric Day), koji je upao u komu nakon njihovog meča.  Naime, do sada nepobijeđeni 27-godišnji Kornvel pobijedio je 21-godišnjeg Deja u Čikagu u borbi teške kategorije. 

Krošeima ga je oborio na pod ringa u četvrtoj i osmoj rundi, pa potom i u desetoj još jednom. Ispostavilo se, posljednji put. 



Dej je iz arene ubrzo iznesen na nosilima i hitno prevezen u bolnicu. Na putu do bolnice doživio je nekoliko napada zbog povreda nanesenih udarcima u glavu, kao i pada na tlo ringa nakon nokauta.

Po dolasku u bolnicu bio je podvrgnut operaciji mozga nakon čega je ostao u komi. Njegov trener izjavio je kako se njegov borac bori za život.

Njegov protivnik, Kornvel nije dobro podnio situaciju u kojoj je nenamjerno možda čak i ubio kolegu.

- Ovo je posljednji put da pričam o ovome jer je osjetljiva tema. Ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za mene, kao i za ovaj sport - napisao je Kornvel na Twitteru. 

Kako je napisao, nikada mu nije bila namjera da se ovo desi, sve što je želio je da pobijedi.

- Da mogu da vratim vrijeme unazad, to bih i uradio. Niko ne zaslužuje da mu se ovo desi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam šta bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo. Ne mogu da prestanem da razmišljam o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao da zamislim kako bi se moja porodica i prijatelji osjećali.

Vidim te gdje god da odem i o tebi čujem samo najljepše stvari. Razmišljao sam da napustim boks, ali ne znam da li je to ono što bi ti želio. Znam da si borac u srcu i odlučio sam da to ne uradim, već da se borim i da osvojim svjetsku titulu jer je to ono što si ti želio i to je ono što ja želim. Koristiću tebe kao motivaciju svakog dana i davaću sve od sebe svaki put kada zakoračim u ring.

Isreno, Čarls Kornvel - napisao je on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.