UKRAJINA

Mekgregor iskreno: Ako se budu borili Nurmagomedov i Ferguson, biram Habiba

Mekgregor: Čeka na svoj povratak. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

24.10.2019

Vjerovatno najveća MMA zvijezda današnjice, irski borac Konor Mekgregor (Conor McGregor) proveo je proteklih nekoliko dana u Ukrajini, gdje se družio s fanovima, ali i održao nekoliko seminara za lokalne borce.

Tokom svog boravka u Ukrajini dotakao se činjenice zbog čega ga nema u oktagonu više od godinu, ali i prognozirao borbu između Horhea Masvidala (Jorge Masvidal) i Nejta Dijaza (Nate Diaz).

- Pokušao sam i još to činim da se vratim borbama 14. decembra, ali ne znam zbog čega me sputavaju. Dao sam im datum, protivnika, sve je spremno, ali mi otežavaju šansu da se vratim - kazao je Mekgregor.

Istaknuo je da je čak ponudio još jednoj legendi Frenkiju Edgaru da se bore za dobrotvorne svrhe, ali i da je to odbijeno.

- Dejna Vajt (Dana White) je kazao da ta borba nema smisla. Uglavnom mislim da smo veoma blizu mog povratka, ali vidjet ćemo sve - kazao je.

Jedna od najiščkivanijih borbi godine nam slijedi za 10-ak dana između Masvidala i Dijaza. Mekgregor, koji iza sebe ima dva "rata" s Dijazom, prognozirao je taj meč i iznenadio sve.

- Mislim da će Dijaz pobijediti. Ima bolji boks, više iskustva. Ipak, ne smije se potcijeniti Masvidal, ima dobar niz pobjeda, ali moj glas ide Dijazu - kazao je Mekgregor.

Također, prognozirao je sve izvjesniju borbu svog vječnog neprijatelja i aktuelnog prvaka lake kategorije Habiba Nurmagomedova (Khabib) i Tonija Fergusona (Tony).

- Bit će to interesantna borba, ali mislim da će Habib biti pobjednik. Toni je strašan borac, ali pogađan je, rušen na pod, ali moj favorit je Habib - zaključio je irski borac.

Kao što je poznato, Mekgregor je posljednju borbu imao u oktobru prošle godine kada je poražen uvjerljivo od Habiba Nurmagomedova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.