ZANIMLJIVO

Mekgregor je ovim riječima govorio o Habibu i iznenadio je mnoge

Prognozirao pobjednika imeđu Nurmagomedova i Fergusona

Akteri u oktagonu iz oktobra prošle godine. Agencije

Avaz.ba

1.11.2019

Habib Nurmagomedov i Toni Ferguson (Tony) trebali bi u oktagon početkom 2020. godine. Dvoboj je to koji će pažljivo pratiti i Konor Mekgregor (Conor McGregor). On bi, ako se sve odvije prema planu, 18. januara trebao imati meč s Donaldom Čeroneom (Cerrone). 

Irac bi u slučaju pobjede postao možda i glavni favorit za idućeg izazivača, stoga je bilo zanimljivo poslušati njegovu prognozu velikog okršaja u lakoj kategoriji.  

Nurmagomedov i Ferguson već su četiri puta imali dogovoren meč, ali svaki put su bili prisiljeni razočarati brojne fanove. Kad problem ne bi bio u povredama, onda bi u skidanju kilograma.

Najbliže njihovom meču bili smo u aprilu 2018. godine, ali tada se dogodila ona nesretna Fergusonova povreda kad se spotaknuo o kablove u studiju te u konačnici ostao bez borbe, ali i privremenog pojasa.

- Habib će ga vjerovatno pobijediti. Ali, opet, treba dobro vidjeti kakve će biti okolnosti u tom trenutku. Svako može pobijediti u bilo kojem danu. Toni je, također, strašan borac. Jako, jako čvrst tip. Njega znaju rušiti, zna padati od udaraca i mnogo slabiji borci znali su protiv njega u parteru izboriti dominantnu poziciju. Stoga favoriziram Habiba - analizirao je Mekgregor, koji se nije borio od oktobra prošle godine, kada ga je upravo Habib zaustavio u četvrtoj rundi njihovog susreta, prenosi Fightsite.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.