NJUJORK

Sudar gangstera: Masvidal "istukao" Dijaza, doktor prekinuo borbu uoči četvrte runde

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

3.11.2019

Sjajna borba u Njujorku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Na UFC-u 244 održanom rano jutros po našem vremenu osvajač BMF pojasa (Badest Motherfu*cker) je Horhe Masvidal (Jorge), koji je u sjajnoj borbi slavio protiv gangstera sa "zapadne obale" Nejta Dijaza (Nate Diaz) nakon što je doktor prekinuo borbu početkom četvrte runde zbog velike posjekotine iznad oka Dijaza.

Borba je počela tačno onako kako su svi fanovi borilačkih sportova to i željeli, žestoko. 

Prva runda protekla je u potpunoj dominaciji Masvidala, koji je u nekoliko navrata opasno uzdrmao Dijaza, a i poslao ga na pod sredinom prve runde. Tu je uslijedio žestoki "ground and pound", ali je sve to muški primio Dijaz.

U drugoj rundi vidjeli smo i ono po čemu je Dijaz poznat u borilačkom svijetu. Sjajan boks, eskivaža, te nekoliko dobrih udaraca koje je zadao Masvidalu, koji je i pored toga žestoko i agresivno išao prema naprijed.

Pred kraj druge runde ponovo je uzdrmao Dijaza i zasluženo osvojio i drugu rundu. U trećoj rundi smo gledali možda i najbolje od borca sa "zapadne obale", koji je u jednom momentu žestoko pogodio Masvidala i raskrvario ga ispod oka, što nije predstavljalo neki veliki problem za "Gambreada".

Po završetku treće runde, na intervenciju ljekara, sudija Den Mirglijota (Dan Miragliotta) prekinuo je borbu zbog duboke posjekotine iznad oka Nejta Dijaza, na veliko nezadovoljstvo oba borca.

Nakon meča, obojica su s velikim uvažavanjem govorila te su i insistirali na što bržem revanšu.

Masvidal je, između ostalog, kazao da je Dijaz "pravi pitbul", koji ima njegovo vječno poštovanje.

- Nisam želio da se borba završi na ovakav način. Volim kad moje protivnike iznesu iz oktagona, ali šta je tu je - kazao je Masvidal.

Dijaz je, također, naglasio da želi što prije zaliječiti posjekotinu iznad oka i da uslijedi revanš.

U ostalim borbama programa na UFC-u vrijedi istaknuti i pobjedu Darena Tila (Darren Till) nad Kelvinom Gastelumumom u srednjoj kategoriji.

Stiven Tompson (Stephen Thompson) je savladao Visentea Lukea (Vicente Luque) u velteru.

Vrijedi također istaknuti i veliku pobjedu Korija Andersona (Corey Anderson) koji je spektakularno slavio protiv jedne od najvećih nada u poluteškoj kategoriji Džonija Volkera (Johnny Walker) prekidom u prvoj rundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.