OTVORENO Prvak lake kategorije

Habib oštro i bez dlake na jeziku: Konor je idiot, a mi na idiote ne obraćamo pažnju

Al. Ti. / Avaz.ba

Habib deklasirao Konora u prošlogodišnjem meču

Foto: Agencije


Neporaženi prvak UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov (Khabib) smatra da uopće nema potrebu da odgovara na konstantne uvrede koje dolaze od Konora Mekgregora (Conor McGregor), koji, očito, kad već ne može u oktogonu, onda napada na društvenim mrežama.

Kao što je poznato, Habib je u oktobru prošle godine deklasirao Mekgregora i u četvrtoj rundi ga prisilio na predaju, a posljednji meč imao je sredinom ove godine, kad je u Abu Dabiju slavio protiv Dastina Porijea (Dustin Poirier).

I dok Mekgregor javno traži revanš, a nudio se da to bude u Moskvi, Habib smatra da irski borac samo zavarava sebe i fanove.

- Iskreno, mislim da on ne želi da se opet bori protiv mene. Zašto? Pa, zato što sam ga tukao četiri runde i onda ga udavio i morao je tapkati. To je bio znak da ne želi da bude u oktogonu sa mnom - kazao je Habib te nastavio:

- Prvo mora zaslužiti revanš. Ulazimo u četvrtu godinu kako nije zabilježio pobjedu u oktogonu. Ja sam se morao boriti čak 10 puta i pobijediti da dobijem priliku za titulu. Upravo zbog tih stvari ne obraćam pažnju na tog idiota. Jer, on je za mene idiot.

Kad je u pitanju naredni protivnik za Habiba, sve su prilike da će to biti Toni Ferguson (Tony), koji je na velikom pobjedničkom nizu od 12 borbi bez poraza.

Inače, borba između Habiba i Fergusona do sada je četiri puta otkazana. Nadamo se petoj sreći.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na