SARAJEVO

Spektakl u Domu mladih: U ringu će nastupiti i migrant iz Irana

Ulaz na turnir je besplatan. Avaz

Piše: E. J. / Avaz.ba

22.11.2019

U sarajevskom Domu mladih u nedjelju će se održati 17. memorijalni turnir "Braća Bašović". Organizatori turnira najavili su šest borbi najboljih kikboksera iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Irana i Bosne i Hercegovine.

U meču večeri Haris Brko Biber borit će se protiv Makedonca Dejana Ristevskog. Prije njega, snage će odmjeriti Edin Sinanović i drugi Makedonac Robert Kostovski.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da nastupim na ovom turniru. I pored poziva iz Rusije, odgodio sam odlazak da bih nastupio na ovom turniru. Nadam se dobroj borbi. Vidjet ćemo, neka bolji pobijedi.

Protivnik je mnogo stariji i iskusniji od mene, i makedonski je reprezentativac. Pozivam sve građane da dođu i podrže ovaj događaj, jer su ovi ljudi to zaslužili - rekao je Biber.

Sigurno će veliku pažnju publike privući i meč između Karo Mahmuda Gijahija, migranta iz Irana, koji je član kluba Gazija, a koji će se boriti protiv Brune Ninčevića iz Splita. U preostalim mečevima, snage će odmjeriti Mirza Mujanović i Benjamin Lončarić, Nuh Hebibović i Viktor Milić te Ermin Hadžajlija i Alen Đozo. Ulaz na turnir je besplatan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.