LAS VEGAS

Pao dogovor: Mekgregor i Serone konačno ukrštavaju rukavice

Borba na koju se dugo čekalo. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

29.11.2019

Konor Mekgregor (Conor McGregor) vraća se u oktogon. Nekadašnji prvak pero lake i lake kategorije u UFC-u, prema pisanju ESPN-a, postigao je dogovor o sljedećoj borbi, koja bi trebala biti u velter-kategoriji.

Iako još nema zvanične potvrde, najvjerovatnije će na UFC-u 246 Mekgregor ukrstiti rukavice s Donaldom Seroneom (Cerrone), iskusnim 36-godišnjakom, koji ima historiju s irskim borcem s obzirom na to da su u nekoliko navrata žestoko razmijenili riječi, a bilo je tu i prijetnji.

UFC 246 na rasporedu je 18. januara u Las Vegasu, a za Mekgregora će ovo biti prvi meč od oktobra prošle godine, kad je poražen od Habiba Nurmagomedova (Khabib) za titulu lake kategorije.

U ovoj godini, Mekgregor je, osim oglašavanja po Twitteru, bio zaposlen i po sudovima, gdje se teretio za nasilničko ponašanje, koje je počinio u Majamiju i Dablinu.

Serone iza sebe ima dva poraza u nizu od Džastina Gejčija (Justin Gaethje) i Tonija Fergusona (Tony).

Podsjećanja radi, Mekgregor je posljednju pobjedu u oktogonu zabilježio još 2016. godine, kad je nokautirao tada prvaka lake kategorije Edija Alvareza (Eddie Alvarez).


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.