ZBOG RANKINGA WBO organizacija otkazala meč

Damir Beljo neće boksati za svjetsku titulu: Žao mi je što je ovako ispalo

Bombarder s Neretve se oglasio na Facebooku

J. A. / Avaz Sport
03.12.2019 17:54

Beljo: Nada se da će meč doći za tri mjeseca

Foto: Arhiv

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo 28. decembra trebao se boriti za titulu svjetskog prvaka u francuskom Marseju. Bombarder s Neretve snage je trebao odmjeriti s Arsenom Goulamirianom.

No, nažalost, danas je stigla vijest kako do meča ipak neće doći. Vijest i razloge zbog kojih neće biti meča krajem ovoga mjeseca na svom Facebook profilu objavio je Damir Beljo, s nadom kako će do meča doći za tri mjeseca.

- Opet tužna vijest. Meč za svjetsku titulu otpada. Potpisali smo i sve napravili što se nas tiče i sve je išlo kako treba, ali WBA nije dozvolio da se borim jer nisam u top 15 u WBA. Njegovi promotori su rekli da to neće biti problem, međutim, to je glavni razlog zašto ne boksam jer me nisu ubacili u top 15 kod WBA.

Obećali su da se borim u martu sljedeće godine za svjetski naslov i da će me dotad ubaciti u izazivače jer im je interes da bude meč između mene i Arsena. Krvavo treniram u UFD gym u Diseldorfu i žao mi je što je ovako. Potrudit ću se da budem maksimalno spreman za mart iduće godine. Hvala svima na velikoj podršci i Bog vas sve blagoslovio - napisao je Beljo. 

Tagovi

Damir Beljo Boks

Komentari

NA VRH