BORILAČKI SPORTOVI

Poznato kad Džošua opet ulazi u ring: Ukrajinska Mačka ili Bugarin Kobra mogući rivali

Entoni Džošua. AFP

Avaz.ba

8.12.2019

Nakon spektakularnog meča u Saudijskoj Arabiji u kojem je Entoni Džošua (Anthony Joshua) savladao Endija Ruiza (Andy) i povratio titulu šampiona svijeta, poznat je termin nove borbe za titulu koji je objavio Britanac. 

Novi-stari šampion svijeta saopćio je da se u ring vraća već u martu 2020. godine, i to zbog obaveznih mečeva. S obzirom na činjenicu da Džošua trenutno drži titule u tri kategorije, WBO, IBF, WBA, morat će da dvije od njih da brani, i to, WBO sa Oleksandrom Usikom i IBF, sa Bugarinom Kubratom Pulevim.

- Rad se nastavlja ponovo, jer oko marta ponovo branim titule. već sam fokusiran na sljedeći meč. Svako može da dobije. Ali, spreman sam - rekao je on.

Ukrajinac je vlasnik svjetske titule iz 2011. godine i olimpijski je šampion iz Londona 2012. godine. U profesionalnoj karijeri imao je 17 mečeva, bez poraza, od toga je dobio 4 borbe nokautom. Njegov nadimak je Mačka.  

Sa druge strane, bugarski bokser Kubrat Pulev iza sebe ima 28 borbi i skor 27-1, od toga čak 14 ima nokautom. Jedini poraz doživio je od vladimira Klička. Njegov nadimak je Kobra.

On je veliku pažnju privukao kada je u SAD poslije jedne od borbi poljubio novinarku Dženi Suši (Jenny SuShe) koja ga je intervjuirala i zbog koje je kažnjen po američkim zakonima kratkom zabranom boksa, kao i novčano.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.