HRVATSKA Bh. borci briljirali na takmičenju u brazilskom džiu-džicu

Zuka i Kešmer zlatom u Zagrebu osigurali nastup na Gren slemu u Londonu

Ostvarili najbolji skor i kvalificirali se na prestižno takmičenje

Ad. A. / Avaz.ba
09.12.2019 17:20

Kešmer i Zuka: Brane boje BiH

Foto: Facebook

Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin Abu Dhabi National Pro Jiu-Jitsu šampionata Hrvatske, koji je ujedno i dio Abu Dhabi Jiu-Jitsu profesionalne lige i svjetskog rankinga.

Na turniru su učestvovali borci iz 16 zemalja uključujući: Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru, Austriju, Srbiju, Italiju, Brazil, Veliku Britaniju, Rumuniju, Slovačku, Češku, Belgiju, Rusiju i Njemačku.

Zapažene rezultate, okitivši se zlatnim medaljama, ostvarili su Mahir Zuka u kategoriji do 120 kilograma i Jasmin Kešmer u kategoriji do 94 kilograma.

Ono što ovaj uspjeh čini još značajnijim jeste da je ovim turnirom okončana i aktuelna AJP liga u kojoj su naša dva borca zauzela prva dva mjesta i na taj način osigurala put i učešće na velikom Grand Slam turniru u Londonu. AJP liga sastojala se od pet međunarodnih turnira.

Na kraju lige u ukupnom rankingu prvo mjesto zauzeo je Zuka sa 320 bodova, a drugo mjesto Kešmer sa 280 bodova. Na taj način naši borci su ligu okončali na samom vrhu ispred velikog broja drugih boraca iz regiona i svijeta.

Ostaje nam da našim borcima poželimo sreću i da ponosno brane boje naše zemlje na predstojećem Gren slemu koji će se održati 7. i 8. marta 2020. godine u velikoj Copper Box Areni u Londonu.

NA VRH