LAS VEGAS

"Lavica" bez premca: Nunjes izdominirala de Randami i odbranila titulu u bantamu

Nunjes: Bez premca najbolja na svijetu. AFP

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

15.12.2019

Na posljednjem eventu u ovoj godini UFC 245 rano jutros po našem vremenu neprikosnovena dvostruka prvakinja Amanda Nunjes (Nunes) odbranila je svoju titulu u bantam kategoriji savladavši opasnu Žermejn de Randami (Germaine de Randamie) sudijskom odlukom nakon pet rundi.

Ovom pobjedom Nunjes je još jednom pokazala da je uvjedljivo najveća "borkinja" svih vremena, obzirom da sada iza sebe ima čak pet uspješnih odbrana titula.


Superiornije hrvanje presudilo. AFP

I u ovom meču imala je potpunu kontrolu borbe, mada treba naglasiti da je de Randami nekoliko puta dobro uzdrmala prvakinju.

Ipak presudilo je superiornije hrvanje Nunjes koja je više od 10 puta na parter bacala izazivačicu i tu joj nanosila žestoku štetu laktovima i žestokim "ground and poundom".

Koliko je superiornija bila najbolje pokazuju sudijske odluke nakon borbe, a one su išle u korist Nunjes 49:44, 49:46 i 49:45.

- Željela sam da pokažem nešto drugačije. Želim da sve moje protivnice znaju da sam podjednako dobra u hrvanju, ali i džiu džici. To sam dokazala, spremna sam na borbu u pet rundi - kazala je nakon pobjede Nunjes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.