BRUTALNO

Poslastica za kraj godine: Pogledajte pet najboljih borbi prema UFC izboru

Ženska konkurencija je itekako zanimljiva

UFC izbor pet najboljih borbi. Screenshot

Avaz.ba

20.12.2019

Elitna organizacija slobodne borbe, američki UFC, na svojoj je Facebook stranici objavila neke od najboljih borbi na završetku godine, prenosi Net.hr. 

Pa su tako izdvojili okršaj Džona Džonsa (Jon Jones) i Aleksandera Gustafsona (Alexander Gustafsson) s UFC 232 priredbe 29. decembra 2018. u kojoj je Džons pobijedio nokautom.

Možemo vidjeti i kako je završila borba između Kruza (Cruz) i Garbrandt s UFC 207 priredbe 30. decembra 2016., u kojoj je Kodi Garbrandt (Cody) jednoglasnom sudijskom odlukom (48:46, 48:47, 48:46), nakon pet rundi bespoštednog rata, postao bantam UFC prvak. Ženska konkurencija UFC-a posljednjih je godina itekako dobila na zanimljivosti. Posebno nakon što je Holms (Holmes) detronizirala dotad neprikosnovenu vladaricu Rondu Rouzi (Rousey).

U izdvojenim UFC poslasticama možete vidjeti kako je izgledao okršaj Sajborg (Cyborg) i Nunjes (Nunes) na UFC 232 priredbi 29. decembra 2018. Jedan od zanimljivijih UFC okršaja zasigurno je i onaj koji se dogodio na UFC 141 eventu 30. decembra  2011., u kojem su se sudarile dvije gromade, dva moćna borca Brok Lesnar (Brock) i Alistar Overem (Alistair Overeem).

Legendarni holandski borac pobijedio je prekidom nakon što je plasirao jedan udarac lijevom nogom u jetru, da bi Lesnar u bolovima pao na pod, sklupčao se uz ogradu, pokušavši se zaštiti od Overemove kanonade udaraca koju, na kraju, nije preživio i sudac je morao prekinuti meč. 

Daleke 2008. godine, datuma 27. decembra na UFC 92 eventu, Grifin  (Griffin) i Ivans (Evans) ukrstili su rukavice. Rašad Ivans (Rashad Evans) u toj je borbi pokazao moć i tehničkim nokautom u 3. rundi pobijedio Grifina u Las Vegasu.

Stoga, udobno se smjestite i uživajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.