NJEMAČKA

Jesu li se tužioci preračunali: Sada još manji iznos stavljaju na teret Ćatiću

U Kelnu nisu baš načisto

Ćatić: Iznos još manji. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

26.12.2019

Niko to neće potvrditi u Njemačkoj, ali počelo se spominjati u medijima da su optužbe protiv Adnana Ćatića alijas Feliksa Šturma (Felix Sturm), koji je optužen za utaju poreza, na sve klimavijim nogama.

Stavljalo mu se na teret da je utajio čak 5,8 miliona eura. Međutim, tokom suđenja iznos je promijenjen na 2,2 miliona eura, a sada je stigla informacija da je pušten na slobodu zato što bi iznos koji mu se kao utajen stavlja na teret mogao biti još manji. Njemački mediji kažu da se radi o cifri od 800 hiljada do 2,2 miliona eura, što očigledno potvrđuje da tužilaštvo u Kelnu luta i da baš nisu načisto šta je krivica nekadašnjeg bokserskog prvaka.

Inače, objelodanjeni su i neki detalji vezano za puštanje boksera koji je u pritvoru proveo više od osam mjeseci. Kako piše NTV, tokom puštanja na slobodu mnoge medijske ekipe čekale su Ćatića ispred zatvora u Kelnu, ali niko ga nije uspio snimiti. Kako je objavljeno, Ćatić je ranije, na lični zahtjev, odvezen u nekoliko kilometara udaljenu popravnu ustanovu, gdje je po njega došla njegova supruga. 

Da bi bio pušten na slobodu, Ćatić je položio kauciju od 300 hiljada eura, a predao je njemački i bosanski pasoš. Suđenje se nastavlja naredne godine, a presuda je predviđena za kraj februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.