HJUSTON

Ige pohvalno o našem Bektiću: Radujem se borbi protiv njega, smatrali su ga budućim prvakom

Trenutno trinaestoplasirani borac u perolakoj kategoriji borit će se protiv Dana Igea

Bektić i Ige: Obračun u februaru. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

26.12.2019

Nešto manje od dva mjeseca ostalo je do UFC-a 247 i borbe za prvaka u poluteškoj kategoriji između Džona Džonsa (Jon Jones) i Dominika Rejesa (Dominic Reyes).

Spomenuti događaja na rasporedu je 8. februara u Hjustonu, a među učesnicima će se takmičiti i bh. borac Mirsad Bektić.

Trenutno trinaestoplasirani borac u perolakoj kategoriji borit će se protiv Dana Igea.

Ige je ovih dana pohvalno govorio o mladiću iz Srebrenice, a javno je kazao da mu je drago što će ukrstiti rukavice s Bektićem.

- Svojevremeno se Bektić smatrao velikim potencijalom, smatrali su ga budućim prvakom, mlađom verzijom Džordža Sent Pjera (George St. Pierre). Sviđa mi se njegovo ponašanje i način borbe, a borio se i s nekim velikim imenima s najvišeg nivoa. Bio je u kavezu s najboljima, a meni trebaju takve borbe da bih izvukao najbolje iz sebe. Vidjet ćete 8. februara veoma dobrog Dana Igea - poručio je borac s Havaja.

Kao što je poznato, Bektić u svojoj karijeri ima omjer od 13:2. Nakon četiri uzastopne pobjede na početku UFC karijere, upisao je čudan poraz od Derena Elkinsa (Darren Elkins) nakon što je potpuno dominirao, a zatim je upisao dvije pobjede. U 2019. upisao je samo poraz u julu od Džoša Emeta (Josh Emmett) u prvoj rundi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.