SJEVERNA KAROLINA

Blejds "dokrajčio" Žuniora dos Santosa u drugoj rundi pa poručio: Želim borbu za titulu

Iako su mnogi smatrali da je ovo povratnička borba u novom pohodu za titulu za "Cigana"

Blejds ipak prejak za Cigana. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

26.1.2020

Na UFC Fight nightu održanom noćas u Raleju u Sjevernoj Karolini vidjeli smo povratak u oktagon legendarnog Žuniora dos Santosa, koji je poražen tehničkim nokautom od opasnog udarača Kurtisa Blejdsa (Curtis Blaydes).

Iako su mnogi smatrali da je ovo povratnička borba u novom pohodu za titulu za Cigana, Blejds se ipak pokazao kao prevelik zalogaj za nekadašnjeg prvaka.

Blejds je pokazao svima da nije samo dobar hrvač, kakvim se prikazuje, već i da zna odlično u stojki pokazati boks.

Pobjednik je riješen u drugoj rundi, kada je Blejds sjajno pogodio desnicom Dos Santosa, da bi ga "dokrajčio" koljenima, nakon čega je sudija Den Mirglijota prekinuo meč.

- Želim borbu za titulu - rekao je Blejds nakon borbe i tako dodatno zakomplicirao ionako jaku tešku kategoriju.


U sunaslovnoj borbi večeri u velteru Majkl Kijesa (Michael Chiesa) je savladao bivšeg prvaka lake kategorije i jednog od kandidata za titulu do 77 kilograma Rafaela dos Anjosa, i to uvjerljivo nakon tri runde jednoglasnom odlukom. Nakon meča je izazvao Kolbija Kovingtona za borbu u julu.

Od ostalih borbi vrijedi istaknuti i poraz Darka Stošića iz Srbije, koji je jednoglasno izgubio od Džamahala Hila (Jamahal Hill), koji je novom pobjedom nastavio svoj nepobjedivi niz i sad je na omjeru 7:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.