UOČI SPEKTAKLA

Borba za titulu prvaka: Vajlder i Fjuri nemaju mira pred veliki okršaj

Bit će to njihov drugi međusobni meč

Spektakularna prva borba. AFP

J. A. / Avaz Sport

3.2.2020

Bokserski prvaci Diontej Vajlder (Deontay Wilder) i Tajson Fjuri (Tyson Fury) nemaju mira pred veliki okršaj 22. februara u Las Vegasu. Obojica u svom stilu najavljuju borbu za titulu prvaka. 

Bit će to njihov drugi međusobni okršaj, ponovo za prvaka u teškoj kategoriji VBC. Svi su spremni za taj spektakl, a "bronzani bombarder", kako zovu Vajdlera, jedva čeka novi okršaj protiv velikog prvaka. 

- Totalno sam spreman. Nikad nisam bio sretniji u životu nego sada. Kad me vidite u kampu koliko sam pun samopouzdanja i koliko naporno radim, onda od mene možete očekivati velike stvari. Što se tiče mog protivnika, vidim da spominje svoju snagu, koju nisam vidio. U našem okršaju vidio sam jastuke umjesto pesnice. To sam ja osjetio. Vidim, spominje neku strategiju kako će me pobijediti, odnosno nokautirati, baš me zanima kako će u tome uspjeti. Radujem se tom 22. februaru - poručio je Vajlder. 

Spektakularna prva borba. AFP

S druge strane, Tajson Fjuri je uvjeren u svoj trijumf i sebe smatra Kraljem Cigana.

- Rođen sam kao pobjednik, tako se i sada osjećam. Odlično treniram i spreman sam za mog protivnika. Ja sam Kralj Cigana i siguran sam u svoju pobjedu. Cijenim Vajdlera, on je fantastičan borac, ali znam kako ću mu se suprotstaviti i dokazati ko je najbolji na svijetu - istakao je Fjuri.

Podsjećamo, Vajlder i Fjuri već su imali jedan meč za prvaka u teškoj kategoriji VBC prije nešto više od godinu, ali on je završen bez pobjednika. Fjuri je bio bolji u većem dijelu meča, ali u posljednjoj, 12. rundi je nokautiran. Sudije su na kraju odlučile da meč bude neriješen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.