TEŽAK ŽIVOT

Vajlder: Imao sam pištolj u krilu i bio spreman pucati sebi u glavu

Dana 22. februara protiv Fjurija branit će titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji

Vajlder: Boksom se počeo baviti tek s 20 godina. AFP

J. A. / Avaz Sport

4.2.2020

Diontej Vajlder (Deontay Wilder) će 22. februara protiv Tajsona Fjurija (Tyson Fury) 11. put braniti titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Nevjerovatni 34-godišnji Amerikanac u karijeri ima 42 pobjede, jedan remi i nula poraza, a uoči velikog meča s Fjurijem progovorio je o problemima s depresijom koje je imao kao 21-godišnjak.

Vajlder se boksom počeo baviti tek s 20 godina, a u to vrijeme je jedva spajao kraj s krajem. Dobio je djevojčicu koja se rodila s deformacijom kralježnice, a uskoro se i razišao s njenom majkom. 

Vajlder sa svojom kćerkom Naeijom. Twitter

- Bilo mi je jako teško kad sam shvatio da moja Naeija (Naeiya) ima takav problem, a dotaknuo sam dno godinu kasnije. Ostao sam bez porodice i našao sam se u situaciji u kojoj sam imao pištolj u krilu i bio sam spreman pucati sebi u glavu. To je palo na pamet svakome ko se bori s depresijom kao što sam se ja borio. Svi smo ljudi i u jednom trenutku ti se to čini kao jedini izlaz. Bio sam mlad i teško sam se nosio s problemima. Živio sam od plaće do plaće, borio se s plaćanjem računa, a klincu od 20 godina je to vrlo teško - rekao je Vajlder, koji ima osmero djece s tri žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.