REAKCIJE

Borci ogorčeni zbog "pljačke": Ovo je sramotno za sport

Džons je jednoglasnom odlukom sudija savladao sjajnog Dominika Rejesa

Rejes uputio više udaraca tokom cijele borbe, ali titula ostaje kod Džonsa. AFP

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

9.2.2020

Od borbe protiv Aleksandra Gastafsona (Alexandar Gustafsson) do danas, neprikosnoveni prvak u poluteškoj kategoriji Džon Džons (Jon Jones) nije imao teži posao u odbrani svog naslova.

Džons je jednoglasnom odlukom sudija savladao sjajnog Dominika Rejesa (Dominic Reyes) i tako ušao u historiju s obzirom na to da mu je ovo bila 14. odbrana naslova.

Nakon proglašenja pobjednika, dvoranom u Hjustonu mogli su se čuti zvižduci za sudije, koji su, prema mišljenju publike, donijeli pogrešnu odluku.


Nova odbrana naslova za Džonsa. AFP

Jedan od boraca također se oglasio na Twitteru i dao svoje viđenje borbe, a većina smatra da je Rejes učinio dovoljno da uzme titulu.

Najveći "neprijatelj" Džonsa Danijel Kormije (Daniel Cormier) na Twitteru je napisao da ovakva odluka sudija nije krađa.

- Tijesna borba, mogla je otići na obje strane. Ja smatram da je Rejes dobio meč - napisao je Danijel Kormije.

Dijego Sančez (Diego Sanchez) samo je kratko napisao da se radi o neviđenoj pljački te da je Rejes pobijedio.


Džerald Mirshaert (Gerald Meerschart),  borac srednje kategorije, izrazio je, također, nezadovoljstvo zbog ovakve odluke.

- I onda objave na kraju borbe da je tokom cijelog meča Rejes imao više udaraca u prve tri runde? Kako, onda, nije pobjednik - pita se.


Još jedan borac Sem Elvej na Twitteru je napisao: "Ovo je sramota za sport", i tako jasno naglasio šta misli o odluci sudija.



Izvjesno je da ćemo, vjerovatno, imati dobar revanš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.