OTVORENO Legendarni Posljednji imperator o svom "nasljedniku"

Fedor nahvalio Habiba, ali i otkrio "rupe" u njegovoj tehnici: To mora popraviti

U aprilu meč protiv Tonija Fergusona

Al. Ti. / Avaz.ba
11.02.2020 07:42

Habib Nurmagomedov i Fedor Emilijanenko

Foto: Agencije

Gotovo da nema MMA fana na svijetu, a da ne zna ko je Fedor Emilijanenko.

Posljednji imperator, kako ga popularno zovu najavljivači širom svijeta, što u ringu što u oktagonu, još vaga da li nastaviti svoju nevjerovatnu karijeru.

I dok to čeka, u intervjuu za portal LowKing.pl prokomentirao je i svog mogućeg nasljednika Habiba Nurmagomedova, aktuelnog prvaka lake kategorije u UFC-u.

  • Habib i Fedor
    Habib i Fedor Foto: Agencije

Očekivano, Fedor ga je pohvalio, ali i upozorio na neke "rupe" koje bi popularni Orao trebao popraviti uoči borbe protiv Tonija Fergusona.

- Habib je pronašao svoj stil, pobjeđuje na račun svojih kvaliteta. To je dobro jer se radi o UFC prvaku koji koristi ono u čemu je dobar. U tim elementima je daleko iznad svojih rivala - kazao je Fedor te nastavio:

- Međutim, on (Habib), naravno, mora popraviti neke rupe koje ima u svojoj tehnici. Recimo, kada govorimo o tehnici udaraca rukom ili udaraca nogom. Vjerujem da će se i tu usavršiti dodatno kako bi postao još bolji i dominantniji - kazao je on.

Kao što je poznato, Habiba u aprilu očekuje najteži zadatak u njegovoj karijeri i borba protiv Tonija Fergusona na UFC-u 249.

Komentari

NA VRH