NEMA DILEMU Bivši svjetski prvak uoči spektakla

Kličko prognozirao revanš Vajldera i Fjurija: Želim to vidjeti

Legendarni ukrajinski bokser ima svog favorita

J.A. / Avaz Sport

Kličko: S velikm zanimanjem će pratiti revanš Vajldera i Fjurija

Foto: AFP


Legendarni Vladimir Kličko pratit će s velikim zanimanjem revanš Dionteja Vajldera (Deontay Wilder) i Tajsona Fjurija (Tyson Fury), a u razgovoru za "The National" otkrio je i čiju pobjedu priželjkuje. 

Kličko je odmah priznao kako u tom meču priželjkuje Fjurijevu pobjedu, ponajviše zbog toga što smatra kako će takav ishod otvoriti brojna vrata u teškoj kategoriji pa tako i ona koja vode do velikog okršaja za ujedinjenje svih titula. 

- Mislim, možda bolje rečeno, priželjkujem Fjurijevu pobjedu. Vjerovali ili ne, on bi to mogao i napraviti. Možda ne, ali svejedno to želim vidjeti. A trebao je biti revanš između njega i mene... Najavljujem li ovim povratak? Ne. Slušajte me pažljivo, ne najavljujem revanš - izjavio je Kličko, koji je tako podsjetio na 2015. i noć u kojoj je Fjuri šokirao svijet i prekinuo višegodišnju dominaciju slavnog ukrajinskog boksera. 

  • Meč koji cijeli svijet čeka

    Meč koji cijeli svijet čeka

    Foto: AFP


- Mogao bi nastati dobar miks ako Fjuri pobijedi. Otvorila bi se brojna vrata. Ali, kao što sam već rekao, ili će Vajlder pobijediti nokautom ili će Fjuri pobijediti na bodove - prognozirao je Kličko.

Vladimir je veoma dobro upoznat i s vještinama aktuelnog WBC-ovog prvaka. Iako se nikad nije borio s Vajlderom, Amerikanac i Ukrajinac u prošlosti su znali zajedno trenirati.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na