HLADAN TUŠ

Fjuri razočarao Džošuu: Čeka me još jedna borba s Vajlderom, dogovorena trilogija

Svjetski prvak ovakvu pljusku sasvim sigurno nije očekivao

Fjuri i Džošua: Do borbe neće doći tako brzo. Agencije

J. A. / Avaz Sport

18.2.2020

Nekoliko dana uoči revanša protiv Dionteja Vajldera (Deontay Wilder) za titulu WBC-ovog prvaka, britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) donio je loše vijesti svom sunarodnjaku Entoniju Džošui (Anthony Joshua).

Naime, svjetski prvak po WBA, IBF, WBO i IBO verzijama još od meča s Endijem Ruizom (Andy) zaziva borbu za ujedinjenje svih pet pojaseva. Više puta je rekao kako smatra da će do nje prije doći ako Fjuri pobijedi Vajldera. Zbog toga je čak nudio pomoć sunarodnjaku tokom priprema za obračun s Bronzanim bombarderom.

Sada mu je pak stigao hladan tuš jer do borbe neće doći tako brzo. Razlog je što je s Vajlderom dogovorena trilogija pa Fjuri misli da će uskoro opet u ring s Amerikancem. 

- Nažalost, ne dijelim Džošuino mišljenje. Čeka me još jedna borba s Vajlderom. Dogovorena je trilogija, a nakon toga ćemo vidjeti šta će se događati. Možda ćemo imati četvrtu i petu borbu - kazao je Fjuri. 

Vajlder i Fjuri: Dogovorena trilogija. AFP

Njegovim riječima bit će razočaran i najmoćniji promotor u ovom trenutku Edi Hern (Eddie Hearn), koji je, kao i Džošua, mišljenja da bi s Fjurijem lakše dogovorio borbu za ujedinjenje pojaseva.

Vajlderov promotor Frenk Voren (Frank Warren) također je potvrdio da je moguća treća borba s Fjurijem. Poraženi će imati 30 dana da pozove na revanš i on mora biti prihvaćen.

- Borit će se opet naljeto, bez obzira na to ko će pobijediti - kazao je Voren za BBC radio 5.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.