UOČI BORBE

Vajldera i Fjurija razdvajali na pozornici: Pronašao sam te na kokainu

Kralj Cigana i Bronzani bombarder našli su se licem u lice

Vajlder i Fjuri: Obračunat će se u noći sa subote na nedjelju. AFP

J. A. / Avaz Sport

20.2.2020

Diontej Vajlder (Deontay Wilder) i Tajson Fjuri (Tyson Fury) spremni su za veliki revanš koji nas ovog vikenda čeka u Las Vegasu, a čitavu priču oko dugoiščekivanog susreta dodatno su začinili sinoćnjim sučeljavanjem. Na u srijedu održanoj pres-konferenciji Kralj Cigana i Bronzani bombarder našli su se licem u lice. 

Nakon nekoliko verbalnih razmjena, Fjuri se unio u lice Vajlderu, što je rezultiralo naguravanjem na pozornici. Veće probleme zaustavili su zaštitari koji su se možda malo i prekasno pojavili tamo gdje su trebali biti od samog početka. 

- Ja sam te vratio, stavio sam ti hranu na sto i to radim drugi put. Nemoj to da zaboraviš. Pronašao sam te na kokainu. Planirao si samoubistvo. Vratio sam te boksu na velikoj sceni. Rehabilitirao sam te - rekao je Vajlder.

Fjuri nije ostao dužan.

Priča gluposti kada kaže da je on meni dao priliku. Ja sam njemu donio najveću zaradu u životu. Doveo sam ga u Las Vegas i ovo je način da mi zahvali. Ima mnogo poštovanja za nekoga ko mu je donio milione. Poslat ću ga u trajnu penziju, neka se ne brine za to. Ovo je njegova velika predstava, a ispod toga je nervozan. Osjećam kako mu srce lupa, prestravljen je i svjestan da će biti nokautiran - rekao je Fjuri.

Dvojica elitnih teškaša obračunat će se u noći sa subote na nedjelju u MGM Grand Garden Areni. I Vajlder i Fjuri su, podsjetimo, od prvog susreta odradili po dva meča i upisali dvije pobjede. Obojica su još neporažena, a njihov prvi dvoboj završio je neriješeno nakon 12 rundi uzbudljive bitke.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.