CRO COP

Godinu nakon posljednje borbe Mirko Filipović otkrio kakve brutalne treninge ima i nakon karijere

Bavite se bilo kojom fizičkom aktivnošću

Filipović: Nema ljepšeg osjećaja. Arhiv

Avaz.ba

20.2.2020

Mirko Filipović (45) svoju posljednju borbu u karijeri odradio je prije godinu. Bilo je to protiv Roja Nelsona (Roy, 43) u Belatoru, a Mirko je pobijedio odlukom sudija. A nakon toga, Cro Cop je morao prekinuti karijeru, jer mu je svaki novi snažniji udarac u glavu mogao značiti smrt. Prisjetio se toga i Mirko na svom Instagram profilu.

- Prije tačno godinu odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri. Nije to bila moja volja, već viša sila, ali šta je, tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim, ali i dalje uživam u treninzima, možda čak i više nego prije. Uprkos 10 operacija, trombozi i disekciji vertebralne arterije (moždani), uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi "moranja", jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga, jednostavno, ne ide!

Jutros sam odradio bicikl sobni, vijaču, šado boks nekoliko rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost, više ne trčim zbog povrijeđenih i izoperiranih koljena, ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače, jer je to znatno manje opterećenje za koljena. Večeras opet u dvoranu, samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa, onda, sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća. Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela, ali i uma! Zato, bavite se sportom. I bez isprika, barem pola sata za sebe i svoje zdravlje uvijek se nađe - napisao je Mirko. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.