PROFESIONALNI BOKS

Dilan Prašović preostala prepreka do borbe Edina Puhala za svjetsku titulu

Prilika kakva se pruža jednom u životu

Prašović i Puhalo: Očekivanja velika. Avaz

Piše: Avaz.ba

2.3.2020

U Budvi je održana promocija bokserskog turnira "Splendid Grand Prix - Budva 2020", u sklopu koje je najavljen eliminacioni meč za titulu svjetskog WBO šampiona u kruzer kategoriji između crnogorskog profesionalnog boksera Dilana Prašovića i našeg prvaka Evrope Edina Puhala (Iron Puki). 

Obojica boraca iskazala su samouvjernost kad je u pitanju ishod meča, očekujući da on neće trajati predviđenih 12 rundi. Male čarke na sučeljavanju nagovijestile su da će u ringu biti žestoka borba za mjesto prvog izazivača za svjetsku titulu. 

Pobjednik ovog meča bit će prvi izazivač za svjetsku WBO titulu, a ko će im biti protivnik, znat će se 28. marta, kad će se u Čikagu za šampionski pojas boriti Lorens Okoli (Lawrence Okolie) iz Engleske i Poljak Krištof Glovacki (Krzysztof Glowacki).

Jedva čekam borbu. Želim ispisati historiju BiH kao jedini Bosanac i Hercegovac koji će boksati za svjetskog prvaka u WBO federaciji, a na tom putu mi stoji Prašović, kojeg itekako respektiram i cijenim, ali moj cilj se zna. Cijeli život se spremam za ovu borbu i, uz pomoć svojih prijatelja i porodice, a nadam se i javnosti, dat ću sve od sebe da izborim meč za svjetskog prvaka. Bosanci i Hercegovci su ponosan narod i inatljiv, a ja sam sebi, uz sve probleme s kojima se susrećem tokom karijere, zacrtao da ću jednog dana postati svjetski prvak. Hvala svima koji me podržavaju. Nažalost, nema ih mnogo, ali se nadam da će ih biti, jer se u životu samo jednom pruža ovakva prilika i, u to ime, jedva čekam da nokautiram Prašovića - riječi su Pukija, koji u dosadašnjoj karijeri ima skor od 18 pobjeda u isto toliko mečeva. 

Tradicionalni turnir "Splendid Grand Prix - Budva 2020" planiran je za 27. mart.

Puhalo: Želim ispisati historiju. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.