SVJETSKI PRVAK

Fjuri najavio povlačenje: Opet ću prebiti Vajldera, sredit ću i Džošuu za kraj

Preostale još dvije borbe

Fjuri: Odradit će još dvije borbe. AFP

J. A. / Avaz Sport

4.3.2020

Tajson Fjuri (Tyson Fury) potvrdio je da se planira povući iz boksa, nakon što se sastane s Entonijem Džošuom (Anthony Joshua) u borbi za titulu neprikosnovenog šampiona svijeta u superteškoj kategoriji. Fjuri je nedavno postao prvak u WBC federaciji, Džošua je vlasnik ostalih pojaseva. 

Irac ima obavezu iz ugovora da se treći put bori s Deontejom Vajlderom (Deontay Wilder), vjerovatno u julu, Džošua ima meč s Bugarinom Kubratom Pulevom, a spekulira se da bi duel između Fjurija i Džošue mogao biti održan u decembru u Saudijskoj Arabiji. 

Imam još dvije borbe i to je to. Iza mene je 12 godina karijere, bit ću neporažen, sasvim dovoljno. Siguran sam da ću ponovo biti bolji od Vajldera. Prebio sam ga i prvi i drugi put, prebit ću ga i treći put. On je opasan borac, spreman je da iskoristi grešku, ali ja je neću napraviti. I onda Džošua i ja za kraj. Sredit ću i njega - rekao je Fjuri.

Fjuri: Neporaženi bokserski prvak svijeta. AFP

Nakon odlaska u penziju ima jasan plan.

- Otvorit ću bokserski klub u mjestu gdje živim. Želim dati novim klincima šansu da postani šampioni. Želim ih ohrabriti da prate snove kao što sam ja svoje. Znam kako je kada vas sputavaju i kada vam govore da nešto ne možete napraviti - rekao je Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.