LEGENDE

Majk Tajson se slomio: Ne bojim se smrti, nekada je teže živjeti

Sebe shvatamo previše ozbiljno

Tajson: Još najmađi prvak svijeta. The Sun

Avaz.ba

18.3.2020

Majk Tajson (Mike Tyson) ne boji se smrti i insistira na tome da ga je njegov nedostatak straha učinio tako strašnim u ringu. Kako je za britanske medije rekao, "živjeti može biti složenije od smrti". 

Još najmlađi svjetski prvak u teškoj kategoriji u historiji boksa, nakon što je pobijedio Trevora Berbicka sa 20 godina i 4 mjeseca, danas ima 53 godine.

- Znao sam da postoji mogućnost da mogu umrijeti za vrijeme treninga, tokom borbe. Znao sam to. Ali, nisam se uplašio, jer sam mislio da ću prije ubiti nego biti ubijen. To samopouzdanje je mehanizam preživljavanja. Ali, sada, iz mog iskustva, iz onoga u šta vjerujem, što više znam o nepostojećem, to sam spremniji umrijeti. Ne bojim se. Živjeti može biti složenije nego umrijeti, jer za življenje treba mnogo hrabrosti. Bez hrabrosti se ne možete nositi sa životom. Život je putovanje i borba. Ljudi imaju sve i još to ne mogu, oni se bore. Sebe shvatamo previše ozbiljno. Mislimo da smo neko, mislimo da smo posebni - rekao je Tajson.

On se nedavno na svom podcastu slomio u suzama. Otkrio je da je ostao prazan nakon godina kao jedna od najvećih zvijezda u sportu i da mu nedostaje onaj čovjek kakav je nekada bio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.