GESTOVI

Bivši svjetski prvak stavio luksuzni hotel na raspolaganje

Mnogo više od izazova

Kličko: Pozvao na zajedništvo. Arhiv

Avaz.ba

22.3.2020

Trenutna svjetska zdravstvena kriza koju je izazvao koronavirus donijela je i mnoge divne geste podrške iz svijeta sporta.

Jedan od problema s kojima se vlasti širom svijeta suočavaju je nedostatak smještaja za ljekare i medicinsko osoblje, od kojih se mnogi ne mogu vratiti u svoje domove jer im je potrebno da ostanu u blizini zgrada u kojima rade.

Budući da su mnoge bolnice već preopterećene, vlasnik Čelzija Roman Abramovič i bivši engleski reprezentativac Geri Nevil (Gary Neville) najavili su ove sedmice da na raspolaganje stavljaju svoje hotele, a sada se javila ista ideja iz Ukrajine.

Bivši ujedinjeni svjetski prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko pridružio se tim naporima. On će otvoriti vrata svog hotela u centru Kijeva.

- Ono s čime smo danas suočeni mnogo je više od izazova. Suočeni smo s historijskim zadatkom koji se može savladati ako radimo zajedno na zajedničkom cilju i podržavamo se - rekao je Kličko.




Kličkov hotel: Nagrađivan više puta. 11 Mirror

Inače, eksluzivni hotel otvoren je 2012. godine. Zove se „Eleven Mirrors“. Radi se u luksuznom objektu, punom jedinstvenih dizajnerskih stvari.

Kako kažu, globalni trendovi i moderan dizajn susreću se s bezvremenskom elegancijom i sofisticiranošću. Svih 49 soba i apartmana kombinira maksimalnu udobnost s luksuznim ambijentom za neometano odmaranje.

Hotel je već osvojio mnoga državna i međunarodna priznanja, a prema dostupnim informacijama, cijena noćenja je 120 eura.

Sve detalje o koronavirusu pronađite na ovom linku  https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.