NAJAVE

Bit će krvi do koljena: UFC 249 održat će se uprkos pandemiji

Nikoga nećemo tjerati da se bori nego će to učiniti samo oni koji žele

Habib Nurmagomedov. Arhiv

Avaz.ba

24.3.2020

Predsjednik UFC–a poručio je da će se UFC 249 održati, i to pred praznim tribinama.

UFC je bio primoran da suspendira veliki broj događaja zbog pandemije koronavirusa, baš kao i ostale lige širom planete. 

Ipak, jedan UFC događaj održan je u Brazilu bez prisistva publike i bez problema pa se u posljednje vrijeme priča da ćemo ipak gledati "ukletu borbu" Tonija Fergusona i Habiba Nurmagomedova.

Čuveni UFC 249 događaj održat će se bez prisustva publike, rekao je predsjednik organizacije Dejna Vajt (Dana White), prenijeli su američki mediji. 

- Trenutno nemam mnogo informacija. Jedino što mogu da vam kažem jeste da će događaja biti, i to pred praznim tribinama - kazao je Vajt.

On je, također, objasnio da nikoga neće tjerati da učestvuje na UFC-u 249, već da će se boriti samo onaj koji to bude želio.

- Zdravlje i sigurnost naša su najveća briga, i to od prvog dana organizacije, ne samo tokom pandemije. Svi oni koji se budu borili, to će uraditi zato što oni žele, a ne zato što su nečim prisiljeni da budu tu. Svi znaju koliko se brinemo o borcima i koliko nam je njihovo zdravlje važno. Ponavljam, čak i u regularnim uvjetima, kada nema virusa - rekao je Vajt.

Za sada još ne znamo lokaciju događaja, a prema svemu sudeći, to neće biti u SAD, jer je Habib Nurmagomedov zajedno sa svojom porodicom otputovao u Rusiju.

Dakle, UFC 249 će se održati, pred praznim tribinama. Ali, gdje? I da li će ostati na programu 18. aprila?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.