NJEMAČKA

Damir Beljo iz Diseldorfa za "Avaz": Nije proglašen, ali kao da je policijski sat cijeli dan

Moramo svi shvatiti o čemu se tu radi

Beljo: Meč još nije odgođen. Arhiv

Piše: N. D. / Avaz.ba

29.3.2020

Koronavirus i sve u vezi s pandemijom koja se proširila potpuno je paraliziralo sportski svijet. Za sada se ne održava ništa od sportskih takmičenja, a mnogi se nadaju da će sve što prije krenuti po prijašnjem receptu. Bh. bokser Damir Beljo imao je zakazan meč za 16. maj.

- Zvanično taj datum još stoji, nije odgođen meč, ali neizvjesno je šta će se desiti. Nadam se da će ovo sve što prije proći - u razgovoru za "Avaz" kaže Beljo.

Inače, bh. bokser već niz godina živi u Diseldorfu. Tu je kamp u kojem se priprema za borbe, a ta regija u Njemačkoj najteže je pogođena koronavirusom.


- Bogu hvala, dobro sam. Tu sam već duži period, a ova situacija je umnogome promijenila stvari. Trudimo se ostati u nekoj normali, glavom, ali i fizički. Sve dvorane za treninge su zatvorene, pa i ova u kojoj mi radimo. Onda koristimo priliku da treniramo u parku, ali i tu postoji problem, s obzirom na to da je na snazi zabrana okupljanja više od dvije osobe. Nas trojica smo u kampu, pa se i tu nekako snalazimo - kaže Beljo, koji inače živi sam u Njemačkoj.

O situaciju u ovoj evropskoj državi kaže da je još zadovoljavajuća, a mjere suzbijanja korovirusa uredno se provode.

- Male prodavnice su zatvorene, rade one velike, a tu je kao i kod nas dozvoljen ulazak samo jedne osobe. Ono što je jako bitno, Nijemci se pridržavaju svih uputa. Ovdje nema zvanično proglašenog policijskog sata, ali sve izgleda kao da je policijski sat cijeli dan. Imaju i visoke kazne za nepridržavanje uputa. Moramo svi shvatiti o čemu se tu radi. Prihvatiti ovo i ponašati se odgovorno. Nije sve do uvjeta, mnogo je i do čovjeka. Iz minimalnih uvjeta trebamo izvući maksimum - naglašava Beljo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.