NESREĆE

Majk Tajson progovorio: Kako je njegov tigar odgrizao ruku djevojci

Priznao da je bio glup

Tajson: Te mačke ubijaju. Arhiv

Avaz.ba

30.3.2020

Majk Tajson (Mike Tyson) radio je svakakve gluposti na vrhuncu svoje slave i moći, finansijske prije svega. Jedna od luđih ideja bila je ona da u kući drži egzotične životinje, konkretnije tigrove. U jednom trenutku imao je čak tri tigra, a kako je jedan odgrizao ruku djevojci na njegovom imanju, otkrio je reperu Fet Džoo (Fat Joe).

- Nije tigar izašao vani. Nije se tako dogodilo. Jedna djevojka preskočila je ogradu, ušla na moje imanje i ušla u njihovu nastambu kako bi se igrala s njima. Tigar nije znao ko je ta djevojka i dogodila se velika nesreća. Kada sam vidio u kakvom je stanju ruka te djevojke, dao sam joj 250 hiljada dolara jer joj je ruka bila sje**na. Nisam mogao vjerovati šta tigar može napraviti ljudskom mesu - ispričao je Tajson.

On je priznao da je napravio grešku.

- Tada sam bio glup. Nema šanse da se te mačke istreniraju i pripitome do kraja. Ubit će vas slučajno, iako to ne žele. Prejake su i nisu toga svjesne. Kada se igrate s njima i ako samo malo jače udarite, one će vratiti i ubiti vas - kazao je nekadašnji prvak svijeta u boksu i otkrio kako je došlo do toga da ima tigrove na imanju:

- Razgovarao sam s prijateljem u zatvoru koji je rekao da mu jedan drugi čovjek duguje novac koji ne može vratiti, ali da zato ima životinje koje će tražiti u zamjenu. Pitao sam ga kakve i među ostalima je spomenuo lavove i tigrove. Pomislio sam da bi to bilo puno više kul od Ferrarija u garaži. Tražio sam ga da mi nabavi dva tigra za nekoliko mjeseci kada izađem iz zatvora. Kada sam se vratio kući, dočekala su me dva mlada tigra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.